Interview met Melvin Paalvast – SEO specialist

16 december 2016
Foto van Melvin Paalvast

Vergelijkgroep breidt steeds verder uit. In 2016 zijn we verhuisd naar een groter pand, hebben we meerdere nieuwe medewerkers aangenomen en natuurlijk de websites nog beter en mooier gemaakt. Vandaag interviewen we Melvin Paalvast, 21 jaar en student Commerciële Economie. Na een succesvolle stage is Melvin een volwaardig medewerker geworden van Vergelijkgroep.

De werkzaamheden bij Vergelijkgroep sluiten misschien niet direct aan op jouw studie. Hoe ben je hier terecht gekomen?

Sommige werkzaamheden inderdaad niet. Het optimaliseren van websites – wat ik overigens erg leuk vind – is iets waar ik veel mee bezig ben, maar niet per se past bij mijn studie. Daarentegen zijn marketing en sales twee belangrijke pijlers bij zowel Vergelijkgroep als mijn studie. Ik ben al vroeg begonnen met het zoeken naar een stage en bij Vergelijkgroep had ik mijn eerste gesprek. Het klikte meteen zo goed, dat ik dacht: dit is het! Ik wilde iets in de online marketing doen, maar ik wist nog niet eens wat SEO betekende. Dit vond ik juist interessant; mijn insteek was om zoveel mogelijk nieuws te leren.

Wat zijn je belangrijkste werkzaamheden?

Het leuke aan het dit werk is de afwisseling. Ik ben veel bezig met het creëren van content dat geoptimaliseerd is voor zoekmachines en linkbuilding. Daarnaast is het optimaliseren van de websites een belangrijke taak. Redesigns van bestaande websites, maar ook hele nieuwe websites ontwerpen en lanceren.

“Het leuke aan dit werk is de afwisseling.”

Melvin Paalvast

Wat vind je het leukst om mee bezig te zijn?

Het opzetten van een nieuwe website is een lang traject. Je begint met een onderzoek, waarna je gaat bedenken, realiseren en implementeren. Het vergt veel tijd, waardoor er ook wel eens werkzaamheden tussen zitten die je misschien iets minder leuk vindt. Als de website dan eenmaal live gaat, en hij loopt goed, dan is dat het allemaal waard.

Wat maakt werken bij Vergelijkgroep  nog meer uitdagend en interessant?

1,5 jaar geleden ben ik hier helemaal blanco begonnen, ik wist nog niet veel van de online branche. In de tijd dat ik hier zit heb ik al gigantisch veel geleerd. Ik weet dat ik nog lang niet klaar ben, en nog veel kan en moet leren. De afwisseling zorgt ervoor dat het uitdagend blijft. Daarnaast verandert de markt continu: er komen steeds meer mogelijkheden op het gebied van SEO en webdesign.

Waar ben je het meest trots op?

Aanbiedingen-energie.com  is de eerste website die ik zelfstandig heb opgezet. Dit is mijn eerste grote, zelfstandige project geweest. Als ik dan zie hoe de website er nu uitziet dankzij mijn inbreng, geeft dat een goed gevoel. Ik ben dan ook erg trots op het resultaat!

artikel

Welke eigenschappen heeft een medewerker van Vergelijkgroep nodig?

Het is belangrijk dat je zowel zelfstandig als in een team kan werken. We gaan er hier vanuit dat je samen meer bereikt. Daarom worden er regelmatig feedbackmomenten met elkaar ingepland om elkaar verder te helpen. Daarnaast moet je ook creatief zijn en out of the box kunnen denken. Ook is flexibiliteit erg belangrijk: je moet openstaan voor nieuwe ideeën en veranderingen. We zijn een innovatief bedrijf dat altijd op zoek is naar nieuwe mogelijkheden.

“Je moet openstaan voor nieuwe ideeën en veranderingen.”

Hoe zou je Vergelijkgroep omschrijven in een aantal woorden?

Innovatief, omdat we continu zoeken naar nieuwe kansen in de markt en kijken of we hier iets mee kunnen doen. Enthousiast, omdat iedereen met plezier naar zijn werk gaat. Ook zijn we professioneel, we weten een goede balans te vinden tussen hard werken en plezier maken. En last, but not least: gezellig. We zijn een hecht team en ondernemen regelmatig leuke dingen met elkaar.

Geef een reactie