Laadpassen vergelijken via laadpas.net

11 februari 2020

Als je een elektrische auto hebt dan ontkom je er niet aan: de laadpas. De ene laadpas is echter de andere niet. Afhankelijk van welke laadpas je gebruikt kun je op sommige laadpalen maar liefst 80% van je laadtarief besparen. Laadpassen vergelijken is gemakkelijk en kan dus een hoop geld schelen.

Omdat er meer dan 20 laadpas aanbieders actief zijn in Nederland is het niet zo gemakkelijk om de goede laadpas uit te zoeken. Daarnaast is het elektrisch opladen-systeem enorm on-transparant. Op publieke laadpalen staan niet zoals bij benzine-stations grote border met prijzen. Dit kan ook niet omdat het tarief niet alleen word bepaald door de laadpaal, maar ook door de laadpas die je gebruikt.

Een laadpaal heeft een zogenaamd ‘basis-tarief’. In dit tarief zitten al de opslag van de laadpaal-exploitatie en de stroom zelf. Afhankelijk van je laadpas kan er echter ook een eenmalige opslag, een opslag per kilowatt of een opslag per minuut gelden. Deze kosten kun je tijdens het laden nergens zien. Pas aan het einde van de maand op de factuur van de laadpas-aanbieder zie je echt wat je kwijt bent.

Laadpassen vergelijken

Om deze markt transparanter te maken hebben we een laadpas vergelijker gemaakt op laadpas.net. Hier zie je alle populaire laadpassen met de eventuele extra kosten die een pas met zich meebrengt.

Omdat dit ook afhankelijk is van de laadpalen die je vaakt gebruikt hebben we een overzicht van aan te raden laadpassen gemaakt in populaire steden.
Zo kun je gemakkelijk de beste laadpas voor Amsterdam, laadpas voor Rotterdam, laadpas voor Den Haag en laadpas van Utrecht bekijken.

Meer weten over laadpassen en laadpassen vergelijken? Kijk snel op laadpas.net.