Privacybeleid

Privacy vinden wij net als jou erg belangrijk.

Vergelijkgroep BV, gevestigd te Utrecht, is verantwoordelijk voor de verwerking van persoonsgegevens zoals weergegeven in deze privacyverklaring. Hieronder informeren wij jou over de persoonsgegevens die worden verwerkt en waarom deze worden verwerkt. Deze informatie is van toepassing op alle websites die door Vergelijkgroep worden geëxploiteerd.

Verwerking van persoonsgegevens

Persoonsgegevens die Vergelijkgroep onder meer kan verwerken zijn: naam, adres, e-mail, browserinformatie en IP-adres. Vergelijkgroep verwerkt jouw persoonsgegevens om uitvoering te kunnen geven aan een te sluiten of gesloten overeenkomst. Daarnaast kan het zijn dat jouw gegevens worden verwerkt vanwege een gerechtvaardigd belang. Dit is bijvoorbeeld het belang van Vergelijkgroep om jou zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn bij het gebruik van haar diensten of producten.

Het kan zijn dat er een wettelijke verplichting bestaat om jouw persoonsgegevens te verwerken. Dit is bijvoorbeeld het geval als Vergelijkgroep een vermoeden heeft dat sprake is van fraude. Tot slot kan het zijn dat jij Vergelijkgroep toestemming hebt gegeven om persoonsgegevens van jou te verwerken, zoals bij de aanmelding voor de nieuwsbrief.

Diensten van Vergelijkgroep

Via websites van Vergelijkgroep kan jij vergelijkingen en/of berekeningen laten maken, op basis waarvan jij een keuze voor bepaalde producten of diensten kan maken. Voor het maken van deze vergelijkingen en berekeningen wordt informatie over jou verwerkt om een gepersonaliseerd antwoord te kunnen geven en in het kader van foutanalyse en probleemoplossing.

Het is daarnaast mogelijk om je via de websites van Vergelijkgroep aan te melden voor de ontvangst nieuwsbrieven met informatie over gemaakte vergelijkingen, herinneringen om over te stappen, tips en aanbiedingen. Vergelijkgroep maakt voor de verzending van deze nieuwsbrieven gebruik van de diensten van Drip. Meer informatie over haar privacybeleid is te vinden op de website van Drip.

Een aantal websites van Vergelijkgroep bieden de mogelijkheid een reactie te plaatsen. Na het plaatsen van een reactie is de inhoud hiervan en de door jou gekozen naam openbaar en kenbaar voor andere bezoekers van dit onderdeel van de betreffende website. We vragen hierbij om je e-mailadres ter voorkoming van misbruik van de reactiemogelijkheid. Je e-mailadres wordt nooit gedeeld. Wil je een geplaatste reactie laten verwijderen, neem dan contact op met privacy@vergelijkgroep.nl.

Gebruik van websites van Vergelijkgroep

Vergelijkgroep maakt gebruik van functionele, analytische en tracking cookies. Cookies zijn kleine tekstbestanden die bij een bezoek aan een website worden geplaatst en opgeslagen in de browser van je computer, tablet of smartphone.

De functionele cookies zorgen dat de websites van Vergelijkgroep naar behoren werken en worden geoptimaliseerd. Hiermee worden bijvoorbeeld jouw voorkeursinstellingen onthouden.

Voor inzage in het gebruik van de websites maakt Vergelijkgroep gebruik van externe partners, namelijk Google Analytics, Amplitude, Awin en Daisycon. Met deze partijen hebben wij een verwerkersovereenkomst gesloten op grond waarvan zij gegevens enkel op een privacyvriendelijke manier verwerken. Meer informatie over het privacybeleid van onze partners is te vinden op de websites van Google Analytics, Amplitude, Awin en Daisycon.

De tracking cookies worden geplaatst zodat Vergelijkgroep jouw surfgedrag kan bijhouden en dat op maat gemaakte content en advertenties kunnen worden aangeboden. Voor het plaatsen van deze cookies, vraagt Vergelijkgroep jou om toestemming bij jouw eerste bezoek aan onze websites.

Bewaartermijnen

Vergelijkgroep bewaart en gebruikt jouw persoonsgegevens niet langer dan noodzakelijk. Daarna verwijderen of anonimiseren wij deze gegevens. In dit verband worden bepaalde termijnen gehanteerd.

Klant- en relatiegegevens worden 7 jaar na uitvoering van de laatst gesloten overeenkomst of dienstverlening verwijderd. Conform de fiscale wet- en regelgeving bewaren wij onze administratie met factuur-, betaal- en bestelgegevens ook 7 jaar. Indien jij je hebt ingeschreven voor onze nieuwsbrief of op een andere manier toestemming hebt gegeven voor het ontvangen van gepersonaliseerde berichten, dan wordt deze toestemming 7 jaar bewaard. Ook als jij beslist dat je een nieuwsbrief of andere gepersonaliseerde berichten niet langer wil ontvangen, wordt het intrekken van jouw toestemming ook 7 jaar bewaard.

Gegevens inzien, aanpassen of verwijderen

Je hebt het recht om jouw persoonsgegevens in te zien en een kopie te ontvangen. Ook heb je het recht jouw gegevens te corrigeren, te verwijderen, het gebruik te beperken of jouw e-mailvoorkeuren aan te passen. Je kunt een dergelijk verzoek sturen naar privacy@vergelijkgroep.nl. Op deze manier kan jij ook aangeven dat je vindt dat jouw recht op privacy zwaarder weegt dan ons belang om jouw persoonsgegevens te verwerken. In dat geval wordt jouw situatie opnieuw beoordeeld.

Uitschrijven voor een nieuwsbrief kan ook op ieder moment. Dat doe je door de link ‘Afmelden’ aan te klikken in de voettekst van een e-mail die je van Vergelijkgroep ontvangt.

Indien je contact opneemt met Vergelijkgroep kan om aanvullende informatie worden gevraagd, zodat jouw identiteit kan worden vastgesteld en Vergelijkgroep weet dat jij inderdaad recht hebt op de door jouw gevraagde informatie. Dit wordt ook gedaan bij onduidelijke verzoeken. Vergelijkgroep reageert zo snel mogelijk, maar uiterlijk binnen vier weken op een door jou ingediend verzoek.

Toegang tot persoonsgegevens

Vergelijkgroep geeft jouw gegevens alleen door aan andere partijen als dat echt nodig is voor onze dienstverlening. Het betreft dan deze partijen: productondersteuning, betaalpartners en IT-dienstverleners.

De partijen die van ons toegang krijgen tot jouw gegevens, mogen deze alleen gebruiken om jou een dienst te leveren namens en/of in samenwerking met Vergelijkgroep. Vergelijkgroep zal jouw gegevens nooit doorverkopen aan externe partijen.

In verdachte situaties kan Vergelijkgroep verplicht zijn jouw gegevens te delen met overheidsinstanties.

Beveiliging van persoonsgegevens

Vergelijkgroep slaat jouw persoonsgegevens op eigen beveiligde servers en/of interne systemen op binnen de Europese Unie. Hierbij worden alle passende technische en organisatorische maatregelen genomen om jouw persoonsgegevens zo goed mogelijk te beschermen.

Vergelijkgroep behandelt jouw persoonsgegevens vertrouwelijk. De werknemers hebben in dit kader een geheimhoudinghoudingsverklaring ondertekend en zijn op grond daarvan verplicht de vertrouwelijkheid van jouw persoonsgegevens te respecteren.

Wijzigingen

Vergelijkgroep kan deze privacyverklaring wijzigen en bijwerken. Op onze website https://www.vergelijkgroep.nl/ plaatsen wij steeds de nieuwste versie van deze verklaring. Hierbij geven wij de datum van de meest recente versie aan. Als het om uitgebreide wijzigingen gaat, zullen wij een meer opvallende kennisgeving doen van de wijzigingen in de privacyverklaring. Eerdere versies van deze verklaring worden door ons bewaard. Uiteraard passen wij jouw rechten onder deze privacyverklaring niet in jouw nadeel aan, zonder jouw toestemming.

Vragen/klachten

Voor meer informatie of klachten over de wijze waarop Vergelijkgroep omgaat met jouw privacy, kun je contact opnemen via het contactformulier op de website, of via e-mail naar privacy@vergelijkgroep.nl.

Indien je niet tevreden bent hoe Vergelijkgroep omgaat met jouw persoonsgegevens, kan je contact opnemen met de toezichthouder. Dit is in Nederland de Autoriteit Persoonsgegevens.